Praktijk Ilonka


Heino

Triggerpointtherapie en massage

Triggerpointtherapie
Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spier die ontstaan door stress, trauma(ongeluk) of overbelasting. De spier bestaat uit heel veel kleine bloedvaten, als er een bloedvat dichtgeknepen wordt door een verkramping, kan hier geen zuurstofrijk bloed meer naartoe stromen en kunnen er geen afvalstoffen meer worden afgevoerd, dit geeft klachten. Denk maar aan een tuinslang die dichtgeknepen wordt, daar stroomt dan ook geen water meer door. Ook geeft de verkramping spanning op de spier. Denk maar aan een touw gespannen tussen 2 bomen waar een knoop ingelegd wordt, dan komt het touw strakker te staan. Door behandeling van het triggerpoint spoelt het weefsel schoon en komt het triggerpoint weer los. 

Triggerpoints veroorzaken dus klachten en zijn goed te behandelen met triggerpointtherapie. De triggerpoint therapie gebruik ik ook tijdens de natuurgeneeskundige behandeling.

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de rug, tennisarm en carpaal tunnel syndroom. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.

Alle behandelingen kosten 70, - euro per uur
 

Massage
Er zijn heel veel verschillende soorten massages. Ik heb heel veel verschillende trainingen cursussen en opleidingen gevolgd in de loop der jaren, mede door verplichte bij- en nascholingen en ik gebruik deze tijdens een behandeling allemaal door elkaar.

Een massage wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Alle behandelingen kosten 70, - euro per uur